BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többen mobilbankolnak

Közel egymillióan rendelkeznek mobilbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél.

Közel egymillióan rendelkeznek mobilbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél- derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt., felméréséből, amit a T-Mobile Rt. és a Sun Microsystems Kft. támogatott. Egy év alatt ezen belül a lakossági ügyfelek száma 16, a cégeseké 38 százalékkal nőtt. A GKI előrejelzése szerint a lakossági mobilbankoló ügyfelek száma az idei első félév végére megközelítheti az 1,1 milliót. Mintegy 73 százalékkal nőtt a webkártyahasználók száma, a vizsgált 2005. harmadik negyedév végén 60 ezren használták a kizárólag internetfizetésre alkalmas virtuális bankkártyát. A webkártyák száma folyamatosan nő, de számuk még így is alacsony mind a lakosság számához, mind a bankkártyákhoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.