BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HP k+f beruházás a BME-n

Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpontot adott át a héten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen(BME) a HP Magyarország.

A tudásközpont a komplex információs rendszerek területén, négy tudományos kutatási programfőirányt (fejlesztési módszertan és keretrendszer, elosztott és beágyazott rendszerek, it-biztonság és minőség, ember-gép kapcsolat) jelölt ki. A tudásközpontban a nemzetközi piacon is értékesíthető termékek és szolgáltatások létrehozása a cél.

A központon belül meghatározott alkalmazásfejlesztési projektcsoportok: • e-dokumentum

• köztesréteg, tudásbázis és grafikai alkalmazások

• e-biztonságfejlesztés

• GRID és biztonsági labor

A HP Magyarország más egyetemekkel is együtt dolgozik. Ezek egyike a Miskolci Egyetem, ahol évek óta sikeresen működik a Digital Community Center, amelyre alapozva már környezetvédelmi oktató képzés is beindult. Több más vidéki egyetemen ösztöndíjakkal és egyéb projektekkel segíti a szakember képzést. alapozva már környezetvédelmi oktató képzés is beindult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.