BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki mit tud?

Távirányítható az új Mac mini

Az Apple piacra dobta legújabb Mac mini noteszgépcsaládját, amelybe számos a digitális életstílust és a mobilitást támogató elemet épített. Az előbbit az iLife’06 alkalmazáscsomag jelenti, ezzel leegyszerűsödik a weblapkészítés fotókkal, blogokkal.

Az utóbbit a távirányító és a Front Row szoftver, amelyekkel a szobából bárhonnan lejátszható zene, diabemutató, DVD stb. Az új noteszgépre egyszerűen csatlakoztathatók külső kijelzők, beleértve a sík képernyős televíziókat, továbbá sztereó rendszerek is. Az új Intel processzoros Mac minikben 2 gigabyte-tig bővíthető a 667 megaherzes memória, beépítették az ethernetet, wifi- és bluetoothcsatlakozásra van lehetőség, és négy USB-kimenete van.


Itt a hordozható Tv-PC

A tervek szerint tavasszal lép Nyugat-Európában is piacra első hordozható, laposképernyős tévéként működő személyi számítógépével a kínai TCL Corp. A Tv-PC gondolata öt évvel ezelőtt merült fel a kínai cég mérnökeinek agyában.

A világ legnagyobb tévékészülék-gyártója az Intel közreműködésével fejlesztette ki a hibrid készüléket, amelyet először a szórakoztatóelektronikai ipar januári Las Vegas-i seregszemléjén mutatott be. (A világ vezető processzorgyártója Viiv márkanéven hozta piacra azokat a csipeket, amelyeket az otthoni médiacenterekben használt számítógépek számára fejlesztett ki.)

A TCL televíziós PC-je egy 17 colos lapostévé a tetejébe épített fogantyúval. Egy fémdoboz van a képernyő mögé rögzítve, amelyben a vezeték nélküli billentyűzet tárolható. Van hozzá távirányító, beépített kamera, és az egész nem több négy és fél kilogrammnál. A Versone névre keresztelt kombikészüléket a TCL Kínában már január közepén bemutatta, bevezető ára kétezer dollár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.