BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mozaikok

Tartalomszámlázás

Újabb cég szállt be a mobilszolgáltatók életét könnyítő forgalomelszámolásba. A Cisco Systems, piacra dobta tartalomszámlázási megoldását. Az informatikai rendszer három feladatra képes: meghatározza a mobiltartalom jellegét, szabályozza az előfizetői szolgáltatás elérését, valamint ellenőrzi az előfizetők felhasználható egyenlegét. A multimédiás szolgáltatások és tartalmak kínálatának bővítését eddig leginkább az akadályozta, hogy a szolgáltatók nem tudták elkülöníteni egymástól a hanghívásokat és az adatforgalmat, és nem tudtak a ténylegesen igénybe vett tartalmak szerint számlázni. A hangforgalom számlázása többnyire a hívás időtartama, illetve a távolság alapján történik. Ez a módszer azonban rendkívül pontatlan a fájlméret vagy egyéb paraméterek alapján mérhető adatszolgáltatások és tartalom kiszámlázására. Erre a problémára igyekeznek megoldást nyújtani a tartalomszámlázó rendszerek.


Lett és litván 3G-start

A litván Bite Lietuva mobilszolgáltató cég megszerezte az összes engedélyt a harmadik generációs (3G-) szolgáltatások elindítására. A társaságnál áprilisban rajtolnak az új generációs szolgáltatások és a hozzájuk kapcsolódó 3G-portál. Elsőként az öt legnagyobb litván városban válnak hozzáférhetővé a mobil-multimédiás előfizetői lehetőségek, őszre azonban már az ország több mint 20 városába jut el a vezeték nélküli széles sáv. A Bite szerzett jogot arra is, hogy Lettországban beindítsa a 3G-t. A cég számításai szerint a mobil-szélessávhoz kapcsolódó beruházásai a térségben a következő 10 évben megközelítik a 300 millió eurót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.