BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Origami, avagy a sokat hajtogatott ötletek

Origami néven kívánja hamarosan piacra dobni legújabb mobileszközét a Microsoft, amelyet a lapzártánkig nyilvánosságra került hírek szerint a szoftveróriás még az ultrakönnyű személyi számítógépek kategóriájába sorol. Az év eleje óta viszont már kapható is, igaz, egyelőre a kínai piacon a tévébe bújtatott PC vagy fordítva, kinek éppen mire kellene a készülék. De van választék bőven a legújabb mobiltelefon-modellekből is, amelyekben ma már szinte alaptartozék nemcsak a kamera, hanem a beépített MP3-lejátszó, sőt van olyan gyártó is, amely megkönnyítve az üzletemberek életét, „névjegykártya-beolvasóval” is ellátta készülékét.

A fejlesztők fantáziáját megmozgatják a napi háztartási teendők is. Hírek szerint az innovatív konyhában már nem az intelligens hűtőgép az igazi sláger, hanem a tányérkészítő gép, amelylyel környezetbarát módon hasznosítjuk újra az edényeket, poharakat.

Még órákig lehetne sorolni azokat az elektronikai újdonságokat, amelyekkel a gyártók hétről hétre meglepnek minket, csak győzzük energiával az információgyűjtést. Az már más kérdés, hogy hány százalékuk bizonyul a későbbiekben a megcélzott vevőkör szempontjából jobb esetben fejlesztési zsákutcának vagy rosszabb esetben kidobott pénznek.

Egy-egy sikeres fejlesztés más érdekes karriert is befuthat, lehet belőle tiltólistán (egyelőre) nem szereplő doppingeszköz. A nemrég zárult torinói téli olimpián az egyik amerikai hódeszkás versenyzőnőt – a Baltimore Sun honlapja szerint – a Green Day: Holiday című száma repítette a dobogó második fokára. A sportoló nemcsak edzésidőben, hanem a verseny alatt is hallgatott zenét iPodján. A szakértők azonban egyes sportágak sportolóit inkább óva intik a gyakorlás és versenyzés közbeni zenehallgatástól. Éppúgy, mint ahogyan a kutatók, akik ismét felhívják a figyelmet a sokat hajtogatott témára – a mobileszközök repülés közbeni használatának (élet)veszélyességére.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.