BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távozik az Albacomp vezérigazgatója

Március végén, hároméves szerződésének lejártával Laufer Tamás, az Albacomp Rt. vezérigazgatója távozik a székesfehérvári informatikai csoport éléről – értesült a Világgazdaság. A cégvezető a lépést – lapunk kérdésére – egyelőre csak annyival indokolta, hogy az infokommunikációs piac más területein is ki akarja magát próbálni

Laufer Tamás irányítása alatt az Albacomp csoport mind a fő profilnak számító hardver-, mind a portfólióbővítésnek szánt szolgáltatások területén érezhető fejlődést ért el. Az előbbiben az addigi asztali számítógépprofil mellett piacra lépett a saját összeszerelésű noteszgépekkel is. A cég mindkét termékcsaláddal ott van a jegyzett hazai szereplők között, részesedése 8–10 százalék között mozog. Ezekkel az eszközökkel az utóbbi két-három évben már az európai piacokon is megjelent. A hardveres portfóliót az év eleje óta saját összeszerelésű LCD-tévé-gyártó profillal bővítették, amelynek a későbbiekben ugyancsak nemzetközi karriert szánnak. A szolgáltatások területén a csoport megjelent a stratégiai tanácsadás, valamint a konzultációs és az outsourcingpiacon is, ezen tevékenységek az évi 15 milliárd forintos forgalmú Albacomp bevételének már mintegy az egyharmadát adják. Laufer Tamás a székesfehérvári társaságnál összességében közel négy évet töltött, először a csoporthoz tartozó SZÜV Rt. vezérigazgatója volt. Albacompos megbízatása előtt több évet dolgozott az egyik legnagyobb hazai szoftvercég, az Oracle Hungary Kft. ügyvezető igazgatójaként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.