BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább okosodnak a mobileszközök

A távközlési piacon – az üzleti célú felhasználást könnyítendő – egyre több fejlesztő cég áll elő a vezetékest a mobillal kombináló megoldással. A cél, hogy a telefon használója egyetlen üzleti számon legyen elérhető, és egyetlen hangpostafiókot használjon, akár az irodában, akár azon kívül.

Az amerikai Avaya bejelentette, hogy a tavaly piacra dobott IP-mobil konvergenciamegoldását – a Nokiával közösen fejlesztett Communication Managert – kiterjeszti a piacvezető finn készülékgyártó cég 80-as, illetve 9-es sorozatú okos telefonjaira is. Az áttörést jelentő mobil-vezetékes konvergenciafejlesztés eddig csak a Nokia 60-as sorozatára volt elérhető.

A céges felhasználóknak szóló megoldás lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak csak egy egyszerű mobileszközt használjanak, amelyben megvannak az üzleti asztali telefonok fő funkciói, mint a konferenciahívás, az átirányítás, a hangfelvétel, a gyorstárcsázás, a céges rövid hívószámok. Ezenkívül az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználó szabadon válthasson hivatalos hívásról magáncélúra, elkerülve ezzel az utólagos számlavitákat. A szoftvert feltelepítve lehetővé válik, hogy a telefon használója egyetlen üzleti számon legyen elérhető, és egyetlen hangpostafiókot használjon, akár az irodában, akár azon kívül.

A beágyazott mobilrendszerek tipikus példája az intelligens maroktelefon (smart phone), illetve a kézi számítógép (palmtop, PDA). A trend ezen a piacon is a növekvő bonyolultság, valamint a beépített intelligencia. Ma már elfogadott technológiának tekinthető az eszközön – mint mini számítógépen – futó célorientált operációs rendszer (PalmOS, Symbian, Microsoft CE .NET vagy „beágyazott” Linux), számos beépített szolgáltatás, többek között szabványos kommunikációs protokollok (TCP/IP, http, wap, bluetooth stb.), illetve az ezekre épülő alkalmazásprogramok (pl. táblázatkezelő, webböngésző, személyi információmenedzser stb.).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.