BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb rendszer IP-kommunikációra

A hang-, a video- és az adatkommunikációt integráló technológiával jelent meg a közelmúltban a Cisco Systems. Az új megoldás az internetalapú kommunikációs rendszerek második generációját testesíti meg, s már nemcsak a telefonról szól, hanem többszintű multimédiás környezetet jelent.

Az egységes kommunikációs rendszer egyebek mellett jelzi a felhasználó elérhetőségét, azaz tájékoztat arról, hogy a keresett fél éppen telefonál, személyi számítógépénél vagy valamilyen videoterminálnál ül-e. A személyi kommunikátor és a híváskezelő alkalmazások ennek alapján segítenek kapcsolatot teremteni a másik féllel, megválasztva a kommunikáció adott pillanatban leghatékonyabb módját. Van benne hívásvezérlő, üzenetkezelő, multimédiás konferencia- és ügyfélkapcsolati rendszer. Új elem a személyi kommunikátor, az elérhetőségkövetési kiszolgáló és az ügyfélkapcsolat-elemző. Grafikus kezelőfelületén sokféle kommunikációs alkalmazást lehet egyidejűleg használni. Az eszköz teremt kapcsolatot a számítógépes alkalmazások, a telefon és a hálózat között.

A vállalati wi-fi és a nyilvános GSM-hálózatok összekapcsolásával a cég mobiltelefon-gyártókkal együttműködve hamarosan egy és két üzemmódú okostelefon-megoldásokat dob piacra. A Cisco egységes kommunikációs rendszerét már tesztelő nagy európai szervezetek között van a Deutsche Telekom üzleti felhasználókat kiszolgáló ágazata, a T-Systems és a Getronics globális rendszerintegrátor. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.