BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb telefonok kettős üzemmódra

A Deutsche Telekom (DT) a közelmúltban mutatta be a T-One-t, a vezetékes és a mobilkommunikációt ötvöző, internetprotokoll alapú integrált, kétüzemmódos távközlési megoldását. A szolgáltatást két erre alkalmas Nokia-készüléken tesztelik. A WLAN-képes telefonokkal a felhasználók otthon és menet közben ugyanazokat a hang- és adatszolgáltatásokat használhatják.

Az internet és a mobilkommunikáció gyorsabban összeér, mint arra bárki is számított – mondja Ilkka Raiskinen, a Nokia Multimedia Experiences részlegének alelnöke. A duál üzemmódú szolgáltatás már régóta foglalkoztatja a nagy szolgáltatókat, közülük is főként azokat, amelyek inkumbens szolgáltatóként kiutat keresnek a zsugorodó vezetékes piacból. A múlt év közepén jelentette be a BT csoport Nagy-Britanniában a vezetékes telefonhálózathoz is kapcsolható mobiltelefonját és az eszközre épülő szolgáltatását. A Bluephone névre hallgató készülék az utcán vagy utazás közben mobiltelefonként működik, a lakásban vagy az irodában azonban hagyományos, vezetékes telefonként lehet használni. Hasonló kezdeményezésbe fogott a dél-koreai KT Corp. is. A cég hibrid készülékre épülő szolgáltatását és a hozzá szükséges 500 dolláros telefont az első két hónap alatt 45 ezren vásárolták meg. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.