BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átjáró a Macintosh és a Windows között

Az Apple bemutatta a Boot Camp névre keresztelt, ma még béta tesztelés alatt levő alkalmazását, amely lehetővé teszi, hogy az Intel-alapú Macintosh számítógépek Windows XP-t futtassanak.

Az e hét szerdától letölthető Boot Camp lehetővé teszi a Microsoft Windows XP operációs rendszer telepítő lemezével is rendelkező felhasználók számára, hogy azt egy Intel-alapú Mac gépre telepítsék. Újraindítást követően választhatnak, hogy a Mac OS X, vagy a Windows XP induljon el. A Boot Camp alkalmazás az Apple augusztusi fejlesztői konferenciáján bemutatkozó "Leopard" kódnevű új operációs rendszer alapszolgáltatásaként lesz jelen.

"Az Apple-nek nem akar Windows-t értékesíteni, de sok vásárló jelezte, hogy az Apple felsőbb kategóriájú gépein Windows-t futtatna, most, hogy Intel processzorokat használunk" - nyilatkozta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék-marketingért felelős alelnöke.

A Boot Camp alkalmazás nyilvános béta változata már letölthető a www.apple.com/macosx/bootcamp címről, időkorlátos próbaverzió formájában. Az Apple nem ad a Boot Camp alkalmazáshoz támogatást és nem értékesít Microsoft Windows szoftvert. 

A Boot Camp alkalmazás futtatásához szükség van egy USB billentyűzettel és egérrel vagy beépített billentyűzettel és ujjkövetővel rendelkező Intel-alapú Mac számítógépre; Mac OS X 10.4.6 vagy későbbi operációs rendszerre; a legfrissebb firmware frissítésre; legalább 10GB szabad tárterületre az indítólemezen; egy üres és írható CD vagy DVD lemezre; a Windows XP Home Edition vagy Professional, Service Pack 2 vagy későbbi frissítőcsomaggal rendelkező egylemezes változatára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.