BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elítélt gyógyszeres spammerek

Elítéltek két férfit Philadelphiában, akik illegális internetes „gyógyszertárakat” üzemeltettek, és a potenciális vevőkhöz többek között kéretlen levelek (spam) útján is eljuttatták ajánlatukat. A spamek között a leggyakoribbak a gyógyszerészeti, orvosi tartalmú üzenetek. Habár kezdetben ezek csak különféle potencianövelő tablettákat kínáltak, manapság szinte mindenféle gyógyszer beszerezhető az internetes boltokból.

Természetesen ez a tevékenység számos országban tiltott, hiszen általában feketepiaci forrásokból származnak a készítmények, s ezek minőségére senki sem vállal garanciát. A hamisítások miatt nagy veszélynek teszi ki magát, aki illegális gyógyszertárból rendel, hiszen nem tudhatja, pontosan mit is fog beszedni. Ennek ellenére az üzlet virágzik, és a spammerek továbbra is rengeteg megbízást kapnak ilyen témájú levelek továbbítására.

A két amerikai ügyében egyelőre csak elmarasztaló ítélet született, a büntetés mértékéről később dönt a bíróság. Akhil Bansal és Fred Mullinix legalább húsz illegális gyógyszerészi weboldalt üzemeltetett, és a nyomozás szerint 4500 vevőnél is több fordult meg náluk, a forgalom pedig több millió dollár volt. A szervezet irányítója a végzős egyetemista, Akhil Bansal volt, aki orvos édesapja segítségével külföldről szerezte be a gyógyszereket.

Ausztráliában is megszületett a lassan két éve életbe lépett antispamtörvény első ítélete. Wayne Mansfieldet 56 millió kéretlen üzenet elküldésével vádolták, és habár azzal védekezett, hogy mindegyik címzett beleegyezett a reklámlevelek fogadásába, ezt az állítását nem tudta bizonyítani, a bíróság pedig bűnösnek találta. Vírushíradó

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.