BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországon fejleszteti szoftverét a Philips

Évek óta Magyarországon folynak a Philips digitális diktafon és beszéd-felismerési szoftverrendszerének egyes fejlesztési fázisai. A programozási munkálatokat a MultiSoft Számítástechnikai Kft. végzi. A cég az idén a diktafonrendszer alapszoftverének teljes fejlesztését átvette a holland vállalattól.

A MultiSoft Kft. évek óta fejleszt külföldi megrendelésre. A Philips professzionális diktafonrendszeréhez és beszédfelismerési programcsomagjához a magyar cég készítette el a munkafolyamat-vezérlő alkalmazásokat, de ezentúl a digitális diktafonrendszer további elemeit is a hazai vállalkozás fejlesztheti tovább – számolt be az új megbízásról Kelemen Gábor, a cég ügyvezetője. 

A holland konszern célja, hogy olyan szoftverrendszert hozzanak létre, amellyel a diktálással dolgozó szakmákban (például orvosok, jogászok) a fáradtságos gépelési feladatokra ne kelljen embereket alkalmazni, hanem a számítógép felismerje a rögzített hangot, s azokat a felhasználó már készen leírva kapja vissza. 

 A MultiSoft árbevételében mintegy 250 millió forintos forgalmat jelent a bérprogramozás. A tavaly 430 millió forintos bevételt elért cég az idén félmilliárd forint feletti forgalmat tervez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.