BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pályázható ingyenes fejtágítás

Június 15-ig lehet pályázni azokra a meghallgatásokra, amelyek alapján a Sun Microsystems Kft. kiválasztja legújabb térítésmentes képzésének a résztvevőit. A cég mesterkurzus-tanfolyamot hirdet Solaris operációsrendszer-üzemeltetők, illetve Java-programozók számára. A Sun a jelentkezők szakmai felkészültségi szintje, eddigi tapasztalatai, nyitottsága és érdeklődése alapján választja ki azt a 12-12 főt, akik részt vehetnek a nyolchetes továbbképzésben. A meghallgatásokra június–júliusban kerül sor.

A Sun Microsystems Kft. nemcsak a szaktudás megszerzésének költségeit – amely a jelenlegi listaáron 2,5 millió forint – fedezi, hanem vállalja azt is, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők számára legalább egy évig a Sunnál vagy a Sun valamely partnervállalatánál munkalehetőséget nyújt. A szerződésben a résztvevők is vállalják, hogy ezzel a munkalehetőséggel élni fognak.

„A Sun az elmúlt évben jelentős stratégiai átalakítást hajtott végre: a vállalat a hardverek irányából elmozdult a szoftverek és a szolgáltatások felé. Ennek jegyében a tradicionális szervizjellegű szolgáltatásain túl számos új szolgáltatást vezetett be. Ennek meghatározó részét képezik a vállalat oktatási szolgáltatásai” – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója.

A hazai állásportálok, sajtóhirdetések, újságcikkek, valamint a személyes tapasztalatok alapján megállapítható, hogy az utóbbi években jelentősen nőtt a Java/J2EE-programozók iránti kereslet a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon. Az említett példák között találhatók olyan hirdetések is, amelyek egyszerre több tucat Java-programozó számára kínálnak munkalehetőséget. Mindemellett külföldre, Ausztriába és Nagy-Britanniába is keresnek magyarországi Java-fejlesztőket. (VG)

A Java EE-mesterkurzuson a kiválasztott résztvevők elméleti és gyakorlati képzést kapnak többek között olyan témákban, mint az objektumorientált tervezés UML-lel, J2EE-alkalmazásfejlesztés NetBeans-használattal, webkomponens- és EJB 3-alapú komponensfejlesztés, XML-technológiák és biztonságos webszolgáltatás-fejlesztés. A Solaris Mesterkurzuson a résztvevők képzést kapnak különálló Sun Solaris, LAN-ba kapcsolt Sun Solaris, valamint nagy megbízhatóságú szerverek üzemeltetése, vállalati szintű tároló- és háttérmenedzsment témákban.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.