BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint félmillió érvényesített Windows Magyarországon

Magyarországon eddig több mint 570 ezren érvényesítették Windows operációs rendszerüket – derül ki a Microsoft közleményéből.

Az amerikai szoftveróriás hazai leányvállalata 2005 nyarán indította el az illegális használatot kiszűrő „eredeti Windows, valódi előny” programját. A Microsoft weboldalairól történő letöltéskor a rendszer ellenőrzi, hogy a felhasználó jogtiszta operációs rendszerrel rendelkezik-e.

Magyarországon az illegális felhasználók egy része még mindig különböző nagyobb cégektől megszerzett termékkulcsokkal használja az operációs rendszert. Sok olyan felhasználó is van, aki noha a számítógépét jóhiszeműen előtelepített operációs rendszerrel veszi meg, később azonban kiderül, hogy a boltban nem eredeti Windows XP-t telepítettek a PC-jére. A becsapott vevőnek a Microsoft online formanyomtatványon lehetőséget nyújt a kereskedő feljelentésére, a cég ennek alapján értesíti a hatóságokat a tisztességtelen üzleti eljárásról – derül ki a közleményből.

A szoftvercég számításai szerint Magyarországon az illegális üzleti szoftverek arányának 10 százalékpontos csökkentése a jelenlegi 44 százalékról, több mint 480 millió dollárral növelné az iparág helyi forgalmát, és további 145 millió dollárnyi adóbevételt jelentene.

-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.