BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

15 milliárdos Richter-üzem állami támogatással

Debrecenben építi fel új biotechnológiai termékeket gyártó és fejlesztő egységét a Richter.

Több mint 15 milliárd forintos beruházás keretében épít új, biotechnológiai úton előállított gyógyszeripari termékek fejlesztésére és gyártására szolgáló üzemet Debrecenben a Richter Gedeon Nyrt. – jelentette be tegnap Bogsch Erik a gyógyszergyártó vezérigazgatója, és Bajnai Gordon Gazdasági és Fejlesztési miniszter közös sajtótájékoztatón.

A projekt jelenleg az engedélyeztetési fázisban van, de a Richter tervei szerint még az idén megkezdődhetnek az egység kivitelezési munkálatai, s az üzemet négy év múlva termelésbe is állíthatják. A beruházással a Richter 110 új munkahelyet teremet Debrecenben.

Bogsch Erik elmondta: a Richter tavaly hozta meg azt a stratégiai döntést, hogy biotechnológiai kutatás-fejlesztési és gyártókapacitás létrehozásával belép a biotechnológia területére. A társaság ugyanakkor már a korábbi években is tett lépéseket ezen a területen. A gyógyszergyár még 2005 novemberében adott át hazánkban egy Magyarországon addig egyedülállónak számító laboratóriumot, tavaly pedig a német Helm AG-val alapított egy közös vegyesvállalatot, amely a biotechnológia területén tevékenykedik.

A Richter beruházásához állami támogatást is kapott. Bajnai Gordon jelezte: ez készpénz hozzájárulást illetve adókedvezményt is jelent, azonban a támogatás pontos összegét egyelőre nem árulta el a miniszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.