BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biotechnológiai üzem épül a Richter és Debrecen város együttműködésével

Stratégiai megállapodást kötött Debrecen város önkormányzata, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Debreceni Egyetem, valamint a Richter Gedeon Nyrt. A stratégiai együttműködésben résztvevő közösen vesznek részt a „Pharmapolis gyógyszer- és funkcionális élelmiszeripari inciatíva” (Pharmapolis) nevű projekt megvalósításában.

A Richter a Pharmapolis projekt keretében első ütemben több mint 15 milliárd forint értékű és 110 főt foglalkoztató biotechnológiai gyógyszeripari beruházást tervez Debrecen fejlesztési területén. E beruházás tovább növeli a megye és azon belül Debrecen jelentőségét az ország kutatás-fejlesztés tevékenységében, és az új munkahelyek teremtésével javítja a térségben a munkaerőpiac helyzetét. A felek közös pályázatokat nyújthatnak be.

Debrecen város önkormányzata, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Debreceni Egyetem valamint a Richter Gedeon Nyrt., együttműködnek a középfokú- és a felsőoktatás vonatkozó területein, a gyógyszergyár beruházáshoz kapcsolódó speciális szakember-igényeinek minél hatékonyabb és magasabb színvonalú kielégítése érdekében. Debrecen önkormányzata olyan középiskolai osztályokat indít, amelyekben a szakképzés a beruházó Richter igényeihez igazodik.

A szükséges felsőfokú szakemberképzést a Debreceni Egyetemmel együttműködve segíti. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a szakképzés és felnőttképzés terén fontos, törvényi jogosítványokkal, hatósági jogokkal felruházott köztestület, vállalja a Richter munkaerőigényének feltérképezését követően a piaci és szakképzési szereplők koordinációját, annak érdekében, hogy a szükséges mennyiségű és képzettségű szakember időben rendelkezésre álljon. A kamara magas szintű szolgáltatásaival, az Enterprise Europe Network tagjaként, az üzletfejlesztés terén kiemelten kezeli új piaci partnerek felkutatását, a tudás- és technológia-transzfer, valamint az innováció támogatását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.