BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állandó áruforgalmi vámúttá válik a sármelléki FlyBalaton repülőtér

Augusztus 15-től hatályba lép az a kormányhatározat, amely a sármelléki FlyBalaton nemzetközi repülőteret állandó személy –és áruforgalmi vámúttá nyilvánítja.

Eddig minden olyan esetben, amikor az unión kívülről érkezett vagy indult az áruszállítmány, ideiglenes vámút-nyitásra valamint egyedi vámvizsgálatokra volt szükség, ami időigényes és felesleges adminisztrációs teher volt, ezért döntött úgy a kormány, hogy megteremti a folyamatos ellenőrzés feltételeit.
 
Az eddigi hosszadalmas engedélyeztetési eljárások megszűnésével könnyebbé válik a repülőtéren megforduló áruk kezelése, így a jelenlegi határozat elősegíti a cargo forgalom növekedését.
 
A személyforgalom terén a FlyBalaton repülőtér már 2008. március 30-tól a schengeni szabályok szerint működő állandó határátkelőhelyként üzemel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.