BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A MySpace beszáll a választási kampányba - Videó

A közösségi portál egy közéleti civilszervezettel karöltve új weboldalt hozott létre azért, hogy bevonja tagjait az amerikai politikai életbe. A látogatók az amerikai történelemben először, élő webes közvetítésen keresztül követhetik a jelöltek vitáját.

A MyDebates.org weboldal a MySpace és a pártoktól független Commission on Presidential Debates összefogásának eredményeképpen született meg egy hónappal ezelőtt. "Az amerikai történelemben először, az érdeklődők élőben nézhetik a vitát az interneten, majd kiválaszthatják, mely válaszokra kíváncsiak" – közölte az AFP-vel Chris DeWolfe, a MySpace ügyvezető igazgatója. A vezér hangsúlyozta: a portál elkötelezett a civil összefogás megerősítésében.

A MyDebates egyrészt élő közvetítést ad a jelöltek vitájára, másrészt tárolja is a videókat, amelyek a későbbiekben több paraméter (téma, időpont, jelölt, stb.) alapján kereshetőek lesznek. Az érdeklődők így pontosan azokra a kérdésekre kaphatnak választ, amelyek érdeklik őket. A portál cserébe rendszeres véleménynyilvánításra kéri a látogatókat a fontosabb politikai kérdésekben. A tervek szerint a MyDebates felhasználói politikai profilokban gyűjthetik a felgyülemlett információ- és vélemény mennyiséget, amit azután más site-okra, akár a rivális Facebookra is exportálhatnak. Sőt, az ígéretek szerint a jelöltek exkluzív vita keretében válaszolnak majd a weben feltett kérdésekre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.