BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túl olcsón vonatozunk! Felülvizsgálnák az árakat

Magyarországon a legtöbben kedvezménnyel vagy ingyen utaznak a vonaton. A MÁV-Start Zrt. fizető utasainak mindössze 16 százaléka téríti meg az általa használt vonatjegy teljes árát.

Hetven százalékuk az állam által adott kedvezményeket élvezi, 9 százalékuknak pedig más kedvezményekből jut. Öt százaléknál éppen maga a MÁV-Start enged az árból üzletpolitikai megfontolásból, azaz az utazási kedv pezsdítése, végső soron a forgalom és az összbevétel növelése céljából – válaszolt a Világgazdaságnak a MÁV Zrt. kommunikációs osztálya.

Vannak azonban olyan utasok is, akik egyáltalán nem fizetnek a vonatozásért. Magyarországon díjmentesen utazhatnak a 65 év felettiek, de a szolgálatot teljesítő rendőrök és meghatározott esetekben a katonák is. Ráadásul gyakran olyanok sem vesznek jegyet, akiknek kellene. A lógósok aránya az elővárosi vonalakon a legnagyobb, becslések szerint eléri a 30 százalékot.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.