BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már ők is? Legalább ezerötszáz embertől válik meg a Yahoo

A cég bejelentése szerint tizenötezer dolgozójának legalább tíz százalékát bocsátja el. A Yahoo 2008-as bevételi kilátásait is felülvizsgálta és nem adott prognózist 2009-re.

Az elemzők szerint a leépítések, illetve a marketing költségek tervezett csökkentése az egyetlen lehetőség a Yahoo számára. A cég az AOL-lal és a Google-lal is együttműködési tárgyalásokat folytatott, de ezek mostanra elakadtak – írja a New York Times.

A Yahoo saját elemzése szerint az elmúlt negyedév sikereket hozott, mivel jelentősen megnövekedett weboldalainak látogatottsága az olyan eseményeknek köszönhetően, mint az Olimpia vagy az elnökválasztás.

Sajnos azonban a cég nem tudta a plusz látogatókat megfelelő arányban dollárrá alakítani, mivel jelentősen lecsökkent a drága display-reklámokat vásárlók aránya.

A Yahoo vezérigazgatója, Jerry Yang a döntéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: fájdalmas a megszorítások bevezetése, ugyanakkor fontos, hogy a vállalat megtartsa rugalmasságát. A vezér szerint bár a szigorítás minden  szektort érint, néhány területen új befektetésekre is áldoz a Yahoo, ilyen a reklámozási ágazat és egy új weblap fejlesztése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.