BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kassán épít téglagyárat a Leier

Az építőipart is fenyegető recesszió ellenére folytatja beruházásait a győri központú Leier csoport. A cég Kassán építi fel újabb téglagyárát.

 

 

A több mint 5 milliárd forint értékű beruházást várhatóan a jövő év elején adják át és kezdik meg a termelést.

 

    Komlós Andor az osztrák-magyar cégcsoport ügyvezetője szerint  a legkorszerűbb technológiával működő üzem elsősorban a kelet-szlovákiai és az ukrán piacokra termel majd, de jut majd onnan építőanyag Magyarországra is.

 

    A vállalat vezetője hozzátette, előrejelzéseik szerint ez a térség jelentős infrastrukturális fejlődés előtt áll, amelynek egyik hozadéka az építkezés lesz. A fejlődést a jelenlegi válság csak lelassíthatja, de nem állíthatja meg, ézért érdemes ezekben a régiókban beruházni.

 

    A Leier a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás egyik meghatározó szereplője. A teljes közép-európai cégcsoport közel 160 millió eurós, azaz 40 milliárd forintos éves forgalmat bonyolít. A mostani kassai beruházás a családi vállalkozás ötödik téglagyára, ezen kívül Magyarországon kettő, Lengyel- és Horvátországban pedig egy-egy téglagyára működik. A Leier az új beruházással 120 munkahelyet teremt.




 


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.