BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többnapos sztrájkkal bénítanák meg Ferihegyet

Többnapos, folyamatos, általános sztrájkra készül keddtől a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete.

Többnapos, folyamatos, általános sztrájkra készül keddtől a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete, ha addig nem tud megegyezni a Budapest Airport Zrt.-vel - írja Magyar Hírlap. A sztrájkbizottság elnöke a lapnak elmondta: az általános sztrájk azt jelenti, hogy egyetlen gép sem tud le-, illetve felszállni Ferihegyről, így a légiirányítás is leáll.

Kovács Zoltán a követelések között említette a munkafeltételeik javítását, a jövő évi kollektív szerződés megkötését, és további három évig tartó alkalmazását, valamint az elmaradt juttatások folyósítását. Szeretnék elérni továbbá, hogy a reptér üzemeltetője a következő három évben ne szervezze ki az egyes munkafolyamatokat.

A Budapest Airport hétfőre hívta egyeztetésre a szakszervezetet. A cég szerint az érdekvédőknek több irracionális követelésük is van - olvasható a lapban.

as network-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.