BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E.ON: megint nincs áram! Orkán és hóvihar a Bakonyban

Mintegy 23 ezer fogyasztónál, 89 településen szünetel az áramszolgáltatás a Bakonyban a viharos szél és a hó miatt - közölte az E.ON energiaszolgáltató.

A vállalat szakemberei feszített tempóban dolgoznak a hiba helyreállításán Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében.

A helyenként orkán erejű szél és a tapadó hó miatt több helyen megrongálódott az elektromos hálózat, vezetékek szakadtak le. Az áramszolgáltató szakemberei éjszaka óta dolgoznak a terepen, folyik a műszaki kárfelmérés és a helyreállítás - idézi a Klubrádió a távirati irodát.

A társaság felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, átcsoportosított erőforrásokat, és dolgozik azon, hogy minél előbb helyreálljon a folyamatos szolgáltatás az érintett fogyasztóknál.

A viharos szél és a hóátfúvások miatt mintegy hetven alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében.

Legutóbb január utolsó napjaiban 130 településen volt áramkimaradás napokig Zala, Vas és Somogy megyébnen az elektromos vezetékekre tapadó nagy mennyiségű hó miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.