BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Innovatív foglalkoztatás

Jó szolgálatot tehet a mai válságos időkben a munkaerőpiacon az Új Magyarország fejlesztési terv Társadalmi megújulás operatív programjának 1.4.3-as pályázati kiírása. Ennek B komponense innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok elindítására, konkrétan tapasztalatátadásra, szakmai műhelyek/hálózatok, a rendszerszerű működtetés feltételeinek megteremtésére kínál lehetőséget egyfordulós pályázati eljárás keretében. A kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökség február 23-ig várja a pályázatokat az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. közreműködő szervezethez. További információk az ügynökség honlapján (www.nfu.hu) találhatók.
Mint a felhívásból kiderül, az intézkedés előzménye az Equal közösségi kezdeményezés magyarországi programja, amely a munkaerőpiachoz kapcsolódó hátrányos megkülönböztetés és egyenlőtlenségek csökkentését célzó innovatív kísérleti projekteket karolta föl.
A kiíró szerint a folyamatosan változó munkaerő-piaci helyzetben nagy igény mutatkozik olyan újszerű, innovatív eszközök, szolgáltatások és módszerek iránt, amelyek a szükségleteket rugalmasan képesek kielégíteni, és amelyek a gyakorlati tesztelést követően beépíthetők a munkaerő-piaci szereplők napi gyakorlatába, a foglalkoztatáspolitika eszköztárába.
Szinte bárki pályázhat a kiírásra: a nonprofit szervezetek (egyesülések, egyesületek, köztestületek, egyházi intézmények, alapítványok stb.) éppúgy, mint vállalkozások (jogi személyiséggel rendelkező vagy nem rendelkező gazdasági társaságok) vagy költségvetési szervek (központi költségvetési, illetve helyi, helyi kisebbségi önkormányzati szerv és intézménye).
A támogatható tevékenységek köre is széles. Idetartozik többek között a bevált módszerek, modellek széles körű megismertetése, szakmai műhelyek szervezése, a további hasznosítás megtervezése, a módszerek hasznosítóinak, felhasználóinak, célcsoportjának meghatározása és bevonásának megtervezése, a szakmai javaslattétel a döntéshozók számára a bevált, működő módszerek, modellek alkalmazását lehetővé tevő jogszabályi környezet kialakítására. De idesorolja a kiíró a gyakorlatban kipróbált, működő és bevált módszerek/modellek alapján a jó minták pontos leírását, érthetővé és hozzáférhetővé tételét, a munkaerő-piaci befogadást elősegítő szemléletformálást, illetve az ezt támogató tevékenységeket, továbbá az átfogó tervek/megvalósíthatósági tanulmányok kialakítását, elkészítését a program futamidején túlmutató, nagyobb volumenű kezdeményezésekre, a rendszerszintű gyakorlat megváltoztatásának módjára, menetére.
Fontos kikötés, hogy amenynyiben a pályázó konzorciumban vállalkozás is részt vesz, a vállalkozások számára csak a tapasztalatátadáshoz kapcsolódó tevékenységek támogathatók, az alaptevékenységhez támogatás nem nyújtható. A kiírásra mind a hét régióból (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Közép-Magyarország, Nyugat-Dunántúl) lehet pályázni. Kiemelkedő előny, hogy a vissza nem térítendő támogatás mértéke százszázalékos. Az elnyerhető összeg minimum 2, maximum 40 millió forint. Összességében a rendelkezésre álló keretösszeg nem túl nagy: 500 millió forint, ebből 250 milliót használhat fel Közép-Magyarország.

Pályázati paraméterek

Teljes keret (millió forint): 500

Támogatási intenzitás (százalék): 100

Elnyerhető összeg (millió forint): 2–40

Pályázók köre: mind a hét régióból a nonprofit szervezetek, vállalkozások, költségvetési szervek

A pályázati eljárás jellege: egyfordulós

Beadási határidő: február 23.

Forrás: www.nfu.hu

Támogatási intenzitás (százalék): 100

Elnyerhető összeg (millió forint): 2–40

Pályázók köre: mind a hét régióból a nonprofit szervezetek, vállalkozások, költségvetési szervek

A pályázati eljárás jellege: egyfordulós

Beadási határidő: február 23.

Forrás: www.nfu.hu -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.