BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új metrókocsik Budapesten: 10 éves az Alstom modellje - Fotók!

Az Alstom Transport METROPOLIS termékcsaládja – amely Budapest M2 és az épülő M4 metróvonalán is közlekedik majd - az utolsó szingapúri metrószerelvény leszállításával ünnepli a típus születésének 10. évfordulóját.

A METROPOLIS szerelvények ma a világ számos pontján, Ázsia és Európa világvárosaiban csakúgy, mint Dél-Amerika és a Közel-Kelet metropoliszaiban közlekednek.

“A METROPOLIS termékcsalád az Alstom Transport valódi sikerterméke. Vállalatunk több mint 3.000 ilyen metrókocsit értékesített eddig a világ 45 városában. A METROPOLIS szerelvények nap, mint nap több millió utast szállítanak” – mondta Gallatz Zoltán, az Alstom Transport Közép-Európáért és Magyarországért felelős ügyvezető igazgatója.

“Nagy öröm számunkra, hogy Budapest választása is erre a bevált metrótípusra esett, így a világ leghosszabb, szingapúri automatizált metrójának építése során szerzett műszaki tapasztalatainkat az új budapesti, M4-es metróvonal vezetőnélküli metrószerelvényeinek kialakításánál hasznosíthatjuk” – tette hozzá az igazgató. 

A METROPOLIS termékcsalád népszerűségét standard-moduláris kialakításának, nevezetesen annak köszönheti, hogy a szerelvények külseje (különösen az orr-rész) és a belső kialakítása soha nem egyforma, hanem mindig egyedi, a helyi igényekhez, városképhez igazodik. Köztudott például, hogy az új budapesti metrók külső és belső kialakítását a budapestiek, 3 lehetséges design formaterv közül választhatták ki, és választásuk a Millenniumi Földalatti főbb stílusjegyeit idéző változatra esett.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.