BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordveszteséget jelentett be a British Airways

A British Airways (BA) 1987-es privatizálása óta a legnagyobb összegű veszteséget jelentette be. A március 31-vel zárult üzleti évben az adózás előtti vesztesége 401 millió font volt.

A hatalmas mínuszt az utasok csökkenő száma mellett a font gyengesége és a drágább üzemanyag idézte elő. Mint arról a BBC beszámol, az előző évben a BA még 922 millió fontnyi nyereséget ért el.

Willie Walsh, a cég elnök-vezérigazgatója a veszteség okait magyarázva kiemelte: az üzemanyag ára 44,5 százalékkal nőtt a tavalyi olajáremelkedés nyomán. Mivel a beszerzés elszámolása dollárban történik, a font gyengülése is hozzájárult az üzemanyag beszerzésén elkönyvelt veszteséghez.

Tavaly nyár óta több mint 2500 fős létszámcsökkentést hajtott végre a cég. Walsh a brit kormányt is bírálta, a jövő évtől ugyanis megkétszerezik a légi utasokat terhelő illetéket. Mint az elnök-vezérigazgató kiemelte, az illeték emelése kétségtelenül rossz hatással lesz a brit légitársaságok versenyképességére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.