BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A mobilinternet most is segített

A mobilinternetes forgalom növekedésével tudta a Pannon ebben a negyedévben is részben ellensúlyozni az egyéb területeken bekövetkezett bevételkiesést. Mind az egyéni előfizetők hagyományos hangalapú szolgáltatásából, mind az összekapcsolási díjakból, mind a készülékeladásból ugyanis éves összevetésben több milliárd forinttal kisebb volt a mobilszolgáltató társaság forgalma. Emiatt az idei harmadik negyedévben együttvéve 3,9 milliárd forinttal volt kevesebb a bevétel – derül ki a cég gyorsjelentéséből. A működési költségek – részben a forint gyengülése miatt bekövetkezett – növekedése az EBITDA-ban okozott 400 millió forintos csökkenést.

„Úgy gondoljuk, hogy a mobilinternet és az értéknövelt szolgáltatások alapozhatják meg a távközlésben működő vállalkozások jövőjét, így mi is ezekre a területekre összpontosítjuk erőfeszítéseinket. Bár a harmadik negyedévi hangalapú eredményeink tagadhatatlanul magukon viselik a jelenlegi gazdasági helyzet nyomát, biztosak vagyunk benne, hogy a mobilinternetben tartani tudjuk a jelenlegi növekedési ütemet” – emelte ki értékelésében Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.

A Pannon-ügyfelek száma az idei harmadik negyedévben 35 ezerrel, 3,542 millióra esett viszsza, elsősorban a feltöltőkártyás előfizetők körében. A társaság piaci részesedése 33,25 százalék volt a negyedév végén, ez az előző negyedévvel összevetve 0,3 százalékos elmaradást jelent. Kedvező irányú változás ugyanakkor, hogy a havidíjas előfizetők aránya már majdnem megközelíti a teljes ügyfélállomány felét, néhány éve ez a mutató a hazai szolgáltatóknál még inkább az egyharmad körül mozgott. A Pannon mobilinternet-piaci részesedése pedig augusztus végére elérte a 24,5 százalékot.

Beruházásra, amelynek zömét a széles sávú hálózat építése vitte el, a nemrég zárult negyedévben 2,9 milliárd forintot fordítottak a mobilszolgáltatónál, ez éves összevetésben 22 százalékkal kisebb összeget jelent. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.