BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabados Richárd mielőbb berúgná a kkv-k motorját

Szeptember óta új államtitkárság felel a kkv-k fejlesztéséért.

A kis- és középvállalatok fejlesztése, digitalizációja, új kormányzati programok is szerepelnek a 15. Infotér konferencia programjában – jelentette be Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. 

_VEZ6530
Az új államtitkárság felel a kkv-k fejlesztéséért / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Szabados Richárd elmondta, hogy szeptember óta új államtitkárság felel a kkv-k fejlesztéséért, a konferencián a kormányzat szereplői meg tudják osztani a gondolataikat, tapasztalataikat az ágazati szereplőkkel. Hozzátette, 

a digitalizációs szempontból inaktív cégek mintegy 10-13 ezres köre az, amelynek nincsen honlapja vagy tárhelyszolgáltatása. 

Olyan programot indítanának ezért, amely állami támogatással biztosítana online megjelenési lehetőséget a számukra A minden cégnek legyen honlapja programban. 

Ezek mellett 34 milliárd forint támogatást biztosítanak a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Pluszban a kis- és középvállalkozások üzleti digitalizációjához, illetve ezen túl eszközbeszerzési programot finanszíroznak majd a hazai költségvetésből – ismertette.

Az államtitkárság feladata a kormány által kitűzött gazdasági növekedési cél támogatása, a kkv-k modernizációja és digitalizációja segítségével. Az Infotér konferencia erre jó lehetőséget kínál, többezres érdeklődői kört mozgat meg – mondta az államtitkár.

Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér Egyesület) elnöke elmondta: 15. alkalommal gyűlnek össze a hazai informatikai szektor szereplői Balatonfüreden október 15–17. között az Infotér konferencián. 

A világot alapvetően megváltoztató történések megmutatkoznak az Infotér konferencia idei programjában is, amelynek középpontjában nemcsak a mesterséges intelligencia és a kibervédelem aktuális kérdései állnak, hanem olyan témák is, mint a körforgásos gazdaság, a vízgazdálkodás, a hulladékgazdálkodás, az energiaközösségek és a területfejlesztés. 

A nulladik napon pedig, a korábbi évekhez hasonlóan, a Space & defence konferencia a felsőoktatás, az űrkutatás, az innováció, az inkubáció és a kockázati tőke témáira összpontosít, valamint bemutatja különböző technológiák alkalmazását a védelmi szektorban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.