BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot bővülhet az e-olvasók piaca

Közel 50 százalékkal, 3 millió darabra emelte az Egyesült Államokban az idén eladott e-olvasók mennyiségére vonatkozó előrejelzését a Forrester Research Inc. – tudósított a Bloomberg hírügynökség.

„Mindenki tudja, hogyan kellene kinéznie egy e-olvasónak: vékony, színes érintőképernyővel, hosszú üzemidővel és gyors vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel könyvekhez, magazinokhoz és napilapokhoz. A következő hónapokban több új e-olvasó lép piacra, azonban kialakításában egyik sem közelíti meg ezt a víziót. Az e-olvasók jelenleg szürkeárnyalatos képernyővel érkeznek, és nagyon minimális tartalom-hozzáférési lehetőséget biztosítanak. Azonban ez nem akadályozza meg emberek millióit abban, hogy az ünnepi időszakban meglepjék magukat egy ilyen készülékkel” – indokolta előrejelzését a társaság tanulmányában.

A piacot jelenleg egyértelműen az Amazon Kindle 2 nevű modellje uralja, amely 15 centiméter átmérőjű kijelzővel és

3G-s kapcsolattal rendelkezik. A szakértők azonban úgy vélik, hogy a Kindle-t letaszíthatja a trónról a Barnes & Noble új e-olvasója, a Nook, amelyre ugyan egészen november végéig várni kell, azonban kinézete és szolgáltatásai már sokkal jobban megközelítik a felhasználók elvárásait – vélik a szakértők.

Nem akar kimaradni a piac felfutásából a Sony sem. A cég még karácsony előtt piacra dobja saját modelljét, amely szintén versenyt támaszthat a Kindle-nek. A Sony e-olvasója 18 centiméteres képernyővel, valamint a 3G mellett WiFi-kapcsolattal érkezik, emellett sokkal több formátumot felismer majd, mint a jelenlegi piacvezető. VG

Kindle-profit

Nagyot nőtt az Amazon nyeresége ez év július és szeptember között: a társaság 199 millió dolláros eredményt könyvelhetett el, ez 62 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakáé.

A vállalat a profit növekedésének okát fő-leg a népszerű e-olvasó, a Kindle értékesítéseinek felfutásában látja.

A vállalat a profit növekedésének okát fő-leg a népszerű e-olvasó, a Kindle értékesítéseinek felfutásában látja.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.