BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább nőtt a mobilon netezők hazai tábora

Egy hónap alatt további közel 50 ezerrel nőtt a mobilinternetet használók száma Magyarországon; a szeptemberi adat szerint a három hazai szolgáltató együttesen már 767 ezer ilyen ügyfelet tart számon – adta hírül a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A szervezet gyorsjelentése szerint az év első kilenc hónapjában 273 ezerrel bővült az előfizetői kör. Az ügyfélbázison belül a ténylegesen aktív kártyák száma 605 ezer volt, háromnegyed év alatt közel 200 ezerrel gyarapodott.

Az összes előfizetőt figyelembe véve a T-Mobile és a Vodafone piaci részesedése csökkent, a Pannoné nőtt. Utóbbi társaság internetért felelős igazgatója, Niklas Lind az elmúlt három hónapra jellemző kedvező irányú folyamatot egyértelműen az utóbbi időben bevezetett netcsomagoknak tulajdonítja. Az aktív előfizetések arányát, illetve az adatforgalmat tekintve viszont a Vodafone tudta közel két százalékpontnyit növelni a részesedését, a másik két operátoré mérséklődött.

Magyarországon a mobilinternetre előfizetőknek valamivel kevesebb mint a fele használja kizárólag magáncélra az internetet, míg 69 százalékuk véli úgy, hogy az internetezés inkább magán-, mint munkacélú. Az ügyfelek egyhatoda fele-fele arányban használja magán- és munkacélra is a mobilnetet – derül ki a GKIeNET piackutató intézetnek az internetezés ezen formáját vizsgáló legutóbbi felméréséből. Ez arra is rámutat, hogy az idén egyértelműen a mobilinternet a világhálós hozzáférések hazai motorja. Nemcsak Magyarországon, hanem a világ más tájain is a SIM kártyán keresztül terjed leggyorsabban az internethasználat. A lakosság arányát tekintve Japánban vesznek a legtöbben igénybe mobilinternet-szolgáltatást, Európában pedig Nagy-Britannia jár az élen – áll a felmérésben. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.