BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Együtt keresi a hibákat a Bosch és a Kandó

Hatvan - Fejleszthetők-e az ember hibakeresési képességei? Képes-e egy berendezés vizsgáztatni? Lehet-e a gyártás során, egy futószalagon hibát szimulálni? A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. támogatása révén, a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának hallgatói által kifejlesztett szimulációs gyártócella választ ad a kérdésekre.

A hazai mérnökképzés támogatásának keretében újabb innovációs fejlesztést hívtak életre a Bosch háza táján, műszaki hallgatók és fejlesztő mérnökök közös munkájának sikereként. A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gyárának szervizes oktató- és vizsgáztató rendszerét a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának hallgatói fejlesztették ki. A Főiskola Műszertechnikai és Automatizálási Intézete a Robert Bosch Elektronika Kft.-vel kötött innovációs szerződés keretében alkotta meg a szervizes oktató berendezést, amely a közelmúltban átadásra is került.

A közösen megfogalmazott feladat egy olyan gyártócella létrehozása volt, amely alkalmas minél többféle érzékelő, beavatkozó elem működésének bemutatására, valamint képes folyamatos edzésben tartani a berendezést használó tanulók, dolgozók szisztematikus hibakeresési képességeit - mondta el Dr. Sven Ost, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. Műszaki ügyvezető igazgatója.

Dr. Sven Ost, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. műszaki ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a berendezést egy PC-n futó program segítségével az oktató különféleképpen el tudja rontani, a hibakeresést pedig a vizsgázó dolgozókra bízza, akiknek meghatározott idő alatt kell megtalálnia a gép hibáit úgy, hogy közben kézi vagy automata üzemmódban működteti a berendezést. A vizsgáztató program ez idő alatt rögzíti a helyesen, illetve helytelenül megtalált hibákat, és ennek megfelelően értékeli a dolgozó tudását, képességeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.