BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

India, a gyógyszeripari vállalatok új célpontja

A hatalmas potenciált rejtő indiai gyógyszerpiac a világ tíz legjelentősebb piacának egyikévé válik 2020-ra, amit a globális gyártók sem hagyhatnak figyelmen kívül – írja legfrissebb jelentésében a PricewaterhouseCoopers (PwC).

India gazdasága és népessége egyaránt gyors ütemben növekszik, kialakulóban van egy jelentős középosztály, amely képes megfizetni a nyugati gyógyszereket – áll a PwC tanulmányában. A PwC elemzői szerint az indiai gyógyszerpiac 2020-ra körülbelül 50 milliárd dollár értékűre bővül.

VG Konferencia:

Az új kormány egészségügyi programja

Időpont: 2010. június 10.

India lakossága ezzel egyidőben idősödik, tehát a szív- és érrendszeri problémákat, a központi idegrendszer rendellenességeit és más krónikus betegségeket – mint például az ijesztő iramban terjedő cukorbetegséget – kezelő gyógyszerek iránti kereslet növekedése várható.

A jelentés rámutat, hogy India jelenleg is növekvő és egyre fejlettebb gyógyszeriparral rendelkezik. A PwC becslései szerint 2008-ban India tíz legnagyobb gyógyszercége 480 millió dollárt fordított kutatás-fejlesztésre.

A PwC számos Indiában kínálkozó lehetőségre hívja fel a külföldi vállalatok figyelmét, ilyenek például az outsourcing; a franchising; a licenc termékek területe; továbbá a leányvállalatok, illetve a belföldi partnerekkel létrehozott vegyes vállalatok alapítása.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.