BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtévesztő taktikával fedte el a hibákat Toyota

Az AP nyomozása szerint a Toyota több alkalommal megtévesztő, megkérdőjelezhető jogi stratégiát alkalmazott és dokumentumokat tartott vissza a különböző meghibásodások kapcsán.

A hírügynökség több korábbi per anyagait tekintette át, amelyek során a Toyotának balesetet okozó műszaki hibák miatt kellett felelnie. Az AP úgy látja, hogy a világ legnagyobb autógyára eltitkolta saját biztonsági tesztjének létezését, amelyet megváltoztatta volna az eljárások kimenetelét – jelenti a CBCNews.

Bevált eljárás, hogy az érintett cég megtagadja egyes dokumentumok benyújtása, viszont törvénytelen egy létező bizonyítékról azt állítani, hogy nem létezik. Ilyen típusú megtévesztés miatt már beperelték a Toyotát és egy kongresszusi bizottság vezetője szerint elképzelhető, hogy az autógyár visszatartott bizonyos információkat. A Toyota kategorikusan cáfolta az állítást és közölte, hogy védekezni fog a vádakkal szemben

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.