BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szlovákiai vásárlók tartják el az esztergomi áruházat

Bejött a Praktikernek az esztergomi áruháznyitás. A cég huszadik egységének bevétele az április 23-i megnyitó óta eltelt egy hónapban 40 százalékkal volt magasabb, mint a hazai Praktikerek átlagos forgalma, főként amiatt, hogy a vásárlók 65 százaléka Szlovákiából jött.

 Ez az első Praktiker, ahol euróval is lehet fizetni – mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

A tavalyi volt a hazánkban 12 éve terjeszkedő barkácslánc legnehezebb éve. Az ingatlanpiac zuhanásával párhuzamosan drasztikusan visszaesett az építkezési, renoválási kedv, a támogatások megvonása pedig tovább nehezítette a barkácsáruházak helyzetét. Emiatt a 2008-ban elért 42,9 milliárd forinttal szemben tavaly 35,4 milliárdra csökkent a nettó árbevétel.

Mint Szita Mária beszerzési igazgató elmondta, csak a festékek, a kertészeti termékek és bútorok forgalma nem csökkent. Sokat várnak a magyar Poli-Farbe Kft. és a DuPont konszern együttműködéséből született teflonalapú festékcsaládtól.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.