BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilenc új városba repülhetünk Budapestről, miután Ferihegyen életbe lépett a téli menetrend – íme a lista

Az óraátállítással életbe lépett a téli menetrend Ferihegyen, így kilenc újabb város közelíthető meg a magyar fővárosból.

Kilenc új járattal köszönti az október 27-én életbe lépő téli menetrendet a VINCI Airports által üzemeltetett Budapest Airport, közölte a repteret üzemeltető vállalat vasárnap.

ferihegy
Kilenc új városba repülhetünk Budapestről, miután Ferihegyen életbe lépett a téli menetrend / Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

A magyar utazók két új spanyol úti cél közül választhatnak: a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb, de talán legnépszerűbb tagja, Gran Canaria, valamint a modernitás és a történelem különleges egyvelegét nyújtó Bilbao is csak egy repülőútra lesz Budapesttől a téli menetrendben.

Gran Canaria szigetére a Wizz Air, Bilbaóba pedig a Vueling légitársaság biztosít közvetlen járatokat a decemberi időszakban. 

Bővül a Párizsba közlekedő légitársaságok köre: 

  • az EasyJet újrainduló heti négy járatát az Air France heti 21 járata egészíti ki. 
  • A Ryanairnek köszönhetően újra megnyílik az út egy másik közkedvelt francia város, Toulouse felé is. 

A két új járatnak köszönhetően egész Európán belül a magyar fővárosban emelkedett a legnagyobb mértékben, 38 százalékkal a franciaországi légi összeköttetések száma.

Szintén jókora a növekedés Olaszország felé: az idei téli szezonban még az eddigi csúcstartó Egyesült Királyságnál is szélesebb kínálat áll rendelkezésre, összesen 13 olasz város felé.

A már meglévő római, milánói, nápolyi, bari, pisai, cataniai, bolognai, palermói, velencei, cagliari és trieszti járatokhoz a Wizz Air jóvoltából két tengerparti célállomás, Genova és Salerno csatlakozik.

Azok számára, akik Európán túli úti célok felfedezésére vágynak, a Wizz Air Marrákesi járata az egyik legjobb választás. Az Atlasz-hegység lábánál elterülő marokkói város nemcsak az itthoninál melegebb időjárásával, hanem jellegzetes hangulatú bazárokkal és gyönyörű mecsetekkel várja az utazókat. Új járat indul a Wizz Air által a német Memmingenbe is, amely tökéletes választás a turisták által kevésbé látogatott, mégis színes és hangulatos városok kedvelőinek, a Ryanair pedig Varsóba repíti azokat, akik a városnézést gazdag történelmi sétával gazdagítanák.

A nyári szezonban is üzemelő hosszú távú járatok közül a Shanghai Airlines légitársaság sanghaji járata a téli menetrendben is napi rendszerességgel közlekedik, míg az Air China október végétől heti négyszer repül Pekingbe, 25 ezerrel több széket kínálva 2023 teléhez képest.

Egyre népszerűbb Budapest a turisták körében

„Az idei téli szezonban még a tavalyinál is több ülőhely áll rendelkezésre a gépek fedélzetein, ráadásul utasaink kilenc új járat közül választhatnak, amelyek között a rövid városnézésre és a hosszabb felfedezésre vágyók egyaránt megtalálják a számukra legkedvezőbb célállomást – mondta Francois Berisot, a Budapest Airport vezérigazgatója. – Budapest népszerűsége folyamatosan, látványosan növekszik, a téli időszakban is sok Magyarországra érkező turistára számítunk. Nekünk mint a budapesti repülőtér üzemeltetőinek az a feladatunk, hogy megteremtsük ehhez a bővüléshez a feltételeket, hozzájárulva ahhoz, hogy a turizmus nemzetgazdasági jelentősége tovább erősödjön.”

A szeptemberi utasforgalmi adatok után írtunk a reptérről, amely idén akár beállíthatja a Covid előtti utolsó békeév, a 2019-es rekordforgalmát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.