BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellendülőben a konferenciaturizmus

Magyarországon 2010 első negyedévében összesen 66 nemzetközi konferenciát rendeztek, ezeken közel 17 ezren vettek részt. Mindez erős fellendülést jelent az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Magyar Kongresszusi Iroda partnerei által szolgáltatott információkból.
Az események időbeni eloszlását vizsgálva kiderül, januárban és februárban megközelítőleg ugyanannyi rendezvény volt – 14, illetve 18 –, majd márciusban már 34, azaz az előző két hónaphoz képest majdnem kétszeranynyi, ezzel az év harmadik hónapja 36 százalékos növekedést mutat 2009 azonos időszakához képest. A konferenciák átlagosan 4,8 napig tartottak, miután a legtöbb két-három, illetve négy-öt napos volt.
A nemzetközi konferenciák helyszíneinek rangsorában továbbra is Budapest (77,3 százalék) áll az élen, de a vidéki városok is egyre nagyobb teret hódítanak maguknak; az elmúlt egy évben több mint 4 százalékponttal nőtt a Budapesten kívül megrendezett konferenciák aránya. Továbbra is nagy népszerűségnek örvend Sopron (4,5 százalék), s új szereplőként jelent meg a palettán Balatonalmádi (3 százalék). Míg 2009 első negyedévében Keszthely, Eger, Gödöllő és Esztergom szerepelt leggyakrabban rendezvényhelyszínként, addig az idén már Zalakaros, Visegrád, Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Sárospatak is szervezett nemzetközi konferenciákat a vizsgált időszakban.
Ezen események legnagyobb részét – 89,4 százalék – továbbra is szállodákban rendezik, kongresszusi központban 9,1 százalékot, a fennmaradó 1,5 százalékot pedig egyetemen, illetve tudományos központban. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.