BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrupciós vád az Apple munkatársa ellen

Az Egyesült Államokban korrupcióval vádolták meg az Apple számitógépgyártó cég egyik munkatársát üzleti titkok továbbadása miatt.

A The Wall Street Journal jelentése szerint a férfinek azt vetik a szemére, hogy 2006-tól kezdve több mint egymillió dollár összegben fogadott el kenőpénzt több ázsiai beszállitótól, és ennek fejében az Apple-konszernből származó bizalmas információkat adott tovább.

Az amerikai lap szerint a magas rangú értékesitési igazgató kínai, dél-koreai és shzingapúri cégeknek juttatott el olyan, a konszernre vonatkozó részletes adatokat, amelyeksegítségével megkönnyíthették az Apple-al való szerződéskötési tárgyalásokat. A munkatársat az amerikai szövetségi bíróság csalás, pénzmosás és illegális tranzakciók gyanúja miatt helyezte vád alá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.