BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Google-é lett a Groupon?

A jól értesültek szerint eléri a 2,5 milliárd dollárt a vételár

Egyes hírek szerint 2,5 milliárd dollárért megvette a Google a Groupon nevű amerikai közösségi vásárlási site-ot. A Kreatív Online értesülése szerint még sem a Google, sem a Groupon nem erősítette meg a hírt, ugyanakkor a Vator.tv-n napvilágra került egy jelentés, amely megerősíti a vételt, s azt is, hogy a Google 2,5 milliárd dollárt fizetett az amerikai weboldalért.

A közösségi vásárlások egyik úttörőjének, a csoportos kedvezményeket kínáló Grouponnak a felvásárlását már egész évben számos találgatás övezte: az All Things Digital hírportál arról is beszámolt, hogy a Groupon tulajdonosai tárgyaltak az oldalért 1,7 milliárd dollárt ajánló Yahoo!-val is, de a túl alacsonynak minősített árajánlat miatt az üzlet végül nem jött létre. Más források viszont arról szóltak, hogy a Yahoo! árajánlata is két és fél és hárommilliárd dollár közé esett.

Korábban szó volt arról is, hogy a vevő az eBay lesz, de ez év októberében a Groupon csupán egy partneri együttműködésre lépett az eBayjel, hogy geotargetálás segítségével speciális lokális ajánlatokat tudjon adni a felhasználóknak.

Az érintett cégek egyelőre nem nyilatkoznak, de szakértők szerint sokáig nem halogathatják a bejelentést az üzlet létrejöttéről.

A Groupont 2008-ban alapították, ma húszmillió regisztrált felhasználója van 29 országban. A cég havi átlagbevétele becslések szerint 50 millió dollár, a cég értéke pedig egy óriási tőkeemelés következtében ez év áprilisra elérte az 1,35 milliárd dollárt. Az Egyesült Államokban és Kanadában működő kuponos közösségi vásárlás mellett a Groupon működteti Európában a MyCityDeal, Japánban az Qpod.jp, Oroszországban pedig a Darberry.ru oldalakat. A Groupon üzleti modelljéhez hasonló kupongyűjtő weboldal azóta már számtalan indult világszerte és itthon is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.