BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Balkán felé bővít a GTS csoport

Beruházás. A magyarországi leányvállalat mérnökei tervezték és egyben részt is vettek a régió meghatározó távközlési csoportjának számító GTS Central Europe legújabb hálózatépítési munkálataiban – tájékoztatták lapunkat a GTS Hungarytől.

A beruházás keretében a csoportközpont Szerbia és Szlovénia irányába bővítette regionális optikai hálózatát – írja a cég közleménye. A Szerbia felé irányuló hálózatfejlesztés keretében a szolgáltató nagy sebességű összeköttetéseket nyújt az ügyfelek részére, akár Belgrádig is. Az új hálózati szakasz jelenlegi átviteli kapacitása akár meg is négyszerezhető.

A GTS csoport Szlovénia felé irányuló terjeszkedésének első lépéseként összekapcsolódott a szlovén távközlési piac egyik vezető szereplőjével, ennek köszönhetően novembertől nagykereskedelmi szolgáltatásokat nyújthat ottani távközlési cégeknek. Az összekapcsolódás érdekében a GTS Zalaegerszeg és Rédics között 81 kilométerrel bővítette optikai hálózatát.

„A GTS csoport komoly piaci lehetőséget lát a nemrégiben liberalizált délkelet-európai távközlési piacokon, amelyek ma már nyitva állnak az új belépők előtt is” – indokolta a fejlesztést Artur Ostrowski, a GTS Central Europe nemzetközi szolgáltatásokért felelős igazgatója. Ez a térség azért is fontos számunkra, mert kiindulópontja lehet a Bulgária, Macedónia, Koszovó, illetve Albánia felé irányuló további hálózatbővítési terveinknek” – tette hozzá.

A GTS csoport jelenleg több mint 17 ezer kilométernyi saját tulajdonú optikai hálózatot működtet Közép-Európában, amelyek összekapcsolják Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és Románia legnagyobb városait.

A GTS magyarországi leánycége közel 16 milliárd forintos bevételével a hazai alternatív távközlési piac legnagyobb szereplőjének számít. SGy

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.