BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra sorok állnak a McDonald's-ek előtt

Annak ellenére, hogy a gyorséttermi munkák "békeidőben" nem tartoznak a legmegbecsültebbek közé, most mégis hosszú sorok állnak a McDonald's éttermek előtt, a hamburgeróriás ugyanis 50 ezer álláslehetőséget borított a munkanélküliségtől sújtott amerikai piacra.

Az Egyesült Államokban a munkanélküliség továbbra is 9 százalék körül mozog, így nem csoda, ha elözönlötték a jelentkezők az éttermeket. Az akciót természetesen nem csak a jószándék vezérelte, hiszen iparági elemzők szerint a McDonald''s így igyekszik bizonyítani elkötelezettségét az amerikai gazdaság talpraállítása mellett és javítani a munkahelyeiről kialakult képet. (Korábban a cég sikertelenül fellebbezett az ellen, hogy az Oxford angol szótárba bekerült a McJob kifejezés a kihívások és kilátások nélküli, alulfizetett munka szinonímájaként.)

A McDonald''s közleménye szerint a cég több, mint 41,5 millió dollárt fektet be az új dolgozóinak oktatásába, az 50 ezer dolgozó felvétele pedig 54 millió dollárral dobja meg a munkaerőköltségeket.

Az Egyesült Államokban található mintegy 14 ezer McDonald''s-étterem 90 százaléka franchise-ként működik, így az ezekben adott bérekre nincs hatása az anyacégnek. Ugyanakkor állításuk szerint a legtöbb étteremben a belépő-szintű fizetés is meghaladja a 7,25 dolláros minimálbért, a menedzserek pedig akár 50 ezer dollárt (jelenlegi árfolyamon kb. 9,1 millió forintot) is megkeresnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.