BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel 150 milliárdért nyaralunk belföldön

Tavalyhoz képest jóval több magyar háztartás tervezi azt, hogy főszezonban utazik – derül ki a Magyar Turizmus Zrt. tegnap nyilvánosságra hozott felméréséből. „Az utazást tervező háztartások aránya a 2010-es 46-ról 54 százalékra nőtt, s ezek több mint háromnegyede tervez belföldi utazást is” – ismertette a részleteket Horváth Gergely, a nemzeti turisztikai marketingszervezet vezérigazgatója.

Továbbra is a Balaton a belföldi utazások messze legnépszerűbb úti célja, a hazai utak 45 százaléka ide irányul. A családok átlagosan 180 ezer forintot terveznek elkölteni a főszezonban, ez közel 43 százalékkal több, mint 2010-ben volt. A belföldi utazásokra szánt összeg pedig 28 százalékkal, 104 ezer forintra nőtt. A magyarok az idén várhatóan 146,9 milliárd forintot költenek belföldi nyári utazásra.

Horváth Gergely hangsúlyozta, hogy fő céljuk és stratégiájuk a belföldi utazások részesedésének a növelése. Hozzátette: míg a magyar lakosság belföldön mintegy 237 milliárd forintot költ utazásra egy év alatt, külföldön csaknem a dupláját, 438 milliárdot. A belföldi üdülés népszerűsítésére Itthon a legjobb néven országos mozgalmat indítottak a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel együttműködve. N. M.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.