BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb ukrán településre vonultak be az oroszok

Újabb kelet-ukrajnai települést elfoglalásáról számolt be hétfőn az orosz védelmi minisztérium: már Nelepovka is az orosz erők ellenőrzése alatt áll.

Az orosz hadsereg csapatai átvették az irányítás a donyecki régióban fekvő Nelepovka település felett − számolt be hétfőn az Izvesztyija az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

orosz-ukrán háború, előrenyomulás, hadsereg, Harkiv, Donyeck
Folytatódik az orosz erők előrenyomulása, újabb települést foglaltak el a donyecki régióban / Fotó: Szergej Bobok / AFP

A tárca közlése szerint az orosz erők Szelidovo, Dzserzsinszk, Nyikolajevka, Liszovka, Cukurio, Szuhaja Balka, Druzsba és Sevcsenko település közelében legyőzték az ukrán hadsereget, ezenkívül több ukrán ellentámadást is visszavertek.

Az ukrán erők az összecsapásokban körülbelül 600 embert és több harcjárművet, köztük két tarackot veszítettek.

Ahogy arról korábban a Világgazdaság is írt, a Ria Novosztyi orosz hírügynökség vasárnap közölte, hogy az orosz erők „felszabadították” Makejevka települést keleten, a Luhanszki Népköztársaságban, amelyet Oroszország és Ukrajna is a maga részének tekint.

Korábban, szeptember 25-én más donyecki települések, Osztrove és Grigorovka elfoglalásáról tudósított az Izvesztyija.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.