BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vesz és átalakít a Synergon

Itthon gyökeres átalakulásra készteti a piaci helyzet drasztikus változása a Synergon csoportot. Csehországban viszont felvásárlással növekszik az ottani leányvállalat.

A hazai informatikai piacon az állam huzamosabb távolmaradása miatt mindenképpen új irányt kell vennie a Synergon csoportnak, meg kell erősítenie pozícióját a versenypiacon is – emelte ki tegnapi tájékoztatóján Jeszenszky Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke. Hozzátette, noha a közigazgatás megrendeléseire egyelőre nem számíthatnak, továbbra is bíznak abban, hogy az Új Széchenyi-terv alapján ismét lesznek megrendelések állami vagy legalább uniós pénzből.

Kiemelte, a szervezeti átalakulás így is, úgy is elkerülhetetlen, ehhez a menedzsmentnek is meg kellett újulnia. A korábbi vezetés műszaki alapokon irányította a cégcsoportot, az új vezetésnek a projektalapú és kereskedelmi szemléletű irányításra kell váltania. Ezt a feladatot május eleje óta Pap Dávid operatív igazgató látja el, aki azonban meglehetősen szűkszavú volt az átalakítás konkrét lépéseivel kapcsolatban. Konkrét számszerű előrejelzést nem adott az idei évre vonatkozóan, csupán annyit jegyzett meg, hogy az év végére már pozitív eredménymutatókkal számolnak. Lapunk kérdésére, hogy az átszervezés mennyiben érinti a jelenlegi létszámot, csupán annyit jelzett, hogy a költség és a folyamatok optimalizálása során nem mindenáron való cél a foglalkoztatottak számának csökkentése a jelenleg több mint 250 fős magyarországi csoportnál.

Az itthon komoly átalakulás előtt álló Synergon csoport Csehországban akvizíciós célpontot talált. Major Csaba igazgatósági tag tegnap jelentette be, hogy a társaság által 99 százalékban birtokolt ottani leányvállalat, az Infinity a.s. 15 millió cseh korona (mintegy 160 millió forint) vételárért megvásárolta a Ceské Budejovice-i székhelyű IT Systems a.s.-t, amellyel a további növekedéshez szükséges szoftverportfóliót szerezheti meg. A felvásárolt 60 fős, tavaly 60 millió korona árbevételű társaság szoftveralkalmazásokkal foglalkozik, szolgáltatási területei az Oracle-adatbázis kezelése és fejlesztése, valamint a Microsoft Dynamics AX kapacitások. Az IT Systems legnagyobb vevője az ottani O2 Telefónica mobilszolgáltató. Az Infinity igen komoly szinergialehetőségeket lát az IT Systemsben, itt ugyanis a válság idején a vezetés nem hozta meg a szükséges hatékonyságnövelő intézkedéseket. Major Csaba azt is közölte, ha sikeres lesz az akvizíció, újabb célpontok után nézhetnek Csehországban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.