BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Villamost és vonatokat is gyártana nekünk a Bombardier

Budapestre villamost, a MÁV-nak újabb mozdonyokat és motorvonatot szállítana, készül az IC kocsik felújítására is a kanadai hátterű Bombardier Transportation vasúti járműgyártó társaság.

"Sok lehetőség nyílt vállalatunk számára Magyarországon, ahol bővíteni kívánjuk a több éve, két itteni érdekeltségen keresztül kiépített együttműködéseinket is" - jelentette ki a most folyó háttérbeszélgetésen Chris Antonopuolos, a Bombardier Transportation kereskedelmi és üzletfejlesztési elnök-helyettese.

E lehetőségek a Magyarország számára rendelkezésre álló uniós fejlesztési forrásokkal vannak összefüggésben. "Ezt a többmilliárd forintot Magyaroroszágnak mielőbb fel kell használnia infrastruktúra fejlesztésre, vagy gördülőállománybeszerzésre, különben elvész" - Oliver Schmidt, a cég személyszállításért felelős elnök-helyettese.
További részletek a holnapi Világgazdaságban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.