BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Inter-Metalé a Henkel üzeme

Szolnokon terjeszkedik tovább a fém- és elektronikai hulladékok begyűjtésével és kezelésével foglalkozó Inter-Metal-Recycling (IMR) csoport, amely a Henkel vállalat volt telephelyén tervezi egy új regionális hulladékkezelő központ megnyitását.

Vincze Gábor, az IMR csoport tulajdonos-ügyvezetője lapunk kérdésére elmondta: a Tisza-parti városban egy közel 40 ezer négyzetméter alapterületű ingatlant vásároltak meg, mintegy 15 ezer négyzetméternyi gyártó- és raktárcsarnokkal, valamint irodaterülettel. A korszerű raktárcsarnokra és a kétszintes irodaépületre befektetőt keres a társaság.
A cégcsoport az új telephelyen egyszerre számít a lakossági, valamint ipari-kereskedelmi hulladékbeszállításokra, így például
a Szolnokon működő járműipari vállalatok kiszolgálására.

„Az új környezetvédelmi termékdíjas szabályozás életbelépésével 2012-től a hulladékkezelés teljes finanszírozási rendszere átalakul, amelynek részeként reményeink szerint az eddiginél nagyobb szerepe lesz a tényleges piaci versenynek, s a hulladékkezelő cégek valós teljesítményének és logisztikai elhelyezkedésének. Ezért is döntöttünk az újabb telephely megnyitása mellett” – fejtette ki Vincze Gábor.

A csepeli székhelyű IMR csoport közvetlenül a gazdasági válság kirobbanását megelőzően, 2008-ban kezdett országos terjeszkedésbe – egymilliárd forintos beruházást végrehajtva –, egy ütemben négy leányvállalatot és vidéki telephelyet létrehozva. A másodnyersanyagárak összeomlását eredményező krízis őket is nehéz helyzetbe hozta, ám bízva a piac gyors talpra állásában, a terjeszkedés a válság idején sem fejeződött be. Így 2009-ben a csoport Rákospalotán is saját tulajdonú telepet nyitott meg, s a sor most Szolnokon folytatódik.

A számok visszaigazolják a mintegy 160 főt foglalkoztató IMR stratégiáját: árbevételében a gazdasági válság 2009-ben két számjegyű visszaesést okozott, ám gyorsan fordult a kocka, s 2010-ben előző évi forgalmát megduplázva 12 milliárd forintos bevételt ért el. „Az idei forgalom várhatóan a 15 milliárd forintot is jócskán meghaladja, így örömmel látnánk, ha cégünk bekerülne Magyarország top 500 árbevételű vállalata közé, és a fejlődéssel párhuzamosan a cég emberi arculatát és a dolgozók számára biztosított stabil hátteret is meg tudnánk őrizni” – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.