BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végül lemondhat a T-Mobile-ról az AT&T?

AKADÁLYOK A legjobb forgatókönyv szerint is hónapokat csúszik, rosszabb esetben azonban meg is hiúsulhat 2011 legnagyobb M&A-tranzakciója, amelynek keretében az AT&T vásárolná meg a T-Mobile egyesült államokbeli leányvállalatát. Az amerikai távközlési óriás még márciusban hozta nyilvánosságra azt, hogy 39 milliárd dollárért megszerzi a Deutsche Telekom helyi mobilüzletágát, létrehozva ezzel a piac első számú szereplőjét.

A bejelentés óta eltelt majd nyolc hónapban azonban többen is kifejezték aggályukat a tranzakcióval kapcsolatban. A szerződő feleket az feltehetőleg nem zavarta, hogy a piac harmadik legnagyobb szereplője, a Sprint Nextel már napokkal a tervezett üzlet nyilvánosságra hozatala után támadásba lendült, az Igazságügyi Minisztérium és a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) közelmúltbeli ellenvetései azonban már komoly fejtörést okoztak a cégeknél.

Az FCC kedden egyértelműen a tranzakció ellen foglalt állást, mondván, hogy az akvizíció korlátozná a piaci versenyt, ráadásul a munkahelyek számának csökkenését is eredményezhetné. Az FCC döntése miatt szakértők szerint biztosra vehető, hogy az üzletet nem sikerül lezárni a tervezett időpontban, tehát 2012

elején. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.