BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bekeményített a Ryanair

Negyven edinburghi járatából ötöt megszüntet a nyári menetrend áprilisi életbelépése után – közölte a Ryanair. A ír fapados légitársaság – mely jelenleg az edinburghi nemzetközi repülőtér utasforgalmának egyötödét generálja – azért határozott így, mert nem tudott megállapodni a repülőtér-használati díjakról a skót főváros légikikötőjét üzemeltető céggel.

 Az intézkedés Berlint, Malmőt, Murciát, Ibizát és Tallinnt érinti. A Ryanair azt is bejelentette, hogy egyúttal hétről hatra csökkenti Edinburghban állomásoztatott repülőgépeinek számát. A légicég szerint mindez azt is jelenti, hogy évente mintegy 300 ezerrel, a jelenlegi 1,8 millióról nem egészen 1,5 millióra apad az edinburghi repülőtér utasforgalma.

A társaság számításai szerint mindez akár 300 állás megszűnésével is járhat. Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója közleményben fejezte ki sajnálkozását. Szerinte az edinburghi repülőtér „nem hagyhatja figyelmen kívül”, hogy a repülőterek „szerte Nagy-Britanniában és Európában” csökkentik költségeiket és díjszabásaikat a nagyobb forgalom érdekében – idézte a távirati iroda.


A Ryanair – mely nem először keveredik komoly áralkuba üzleti partnereivel – figyelmeztette az edinburghi repülőteret, hogy jelentős mértékben tovább csökkentheti tevékenységét a légikikötőben, ha nem sikerül versenyképesebb feltételekkel megújítani az októberben lejáró ötéves szerződést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.