BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dubaji befektető Debrecenben

A debreceni repülőtérhez kapcsolódó logisztikai fejlesztésekről tájékozódott tegnap a helyszínen a térség első dubaji befektetője.

 Abdullah Ahmed, a WDubai Group elnöke emlékeztetett rá, hogy WX Development Group néven közös dubaji–magyar vegyes vállalatot hoztak létre a debreceni repülőteret is működtető Xanga cégcsoporttal. „Első közös vállalkozásként mintegy tízmillió euró beruházással 8 ezer négyzetméter alapterületű inkubátorházat hoznak létre Debrecen Határ úti ipari parkjában” – tette hozzá az Egyesült Arab Emirátusból érkezett üzletember.

Az üzletember elsősorban arról tájékozódott, hány teherszállító repülőgépet tudnak egyidejűleg kiszolgálni a légikikötő kargóbázisán, vagy milyen vasúti összeköttetése van a repülőtérnek. Herdon István, a Xanga igazgatója az MTI-nek elmondta: a repülőtéri fejlesztések keretében több ütemben 20 ezer négyzetméteres csarnokegyüttest építenek fel, amelynek első, 5 ezer négyzetméteres csarnoka már elkészült. „Magyar–dubaji közös vállalatuk, amelyet 400 millió forintos törzstőkével, 50-50 százalékos tulajdonosi aránnyal hoztak létre, hosszú távú együttműködésre készül” – ismertette a Xanga igazgatója.

Zágrábba is elvisz a Qatar Airways

Május 9-től ismét lesz közvetlen légi összeköttetés Budapest és Zágráb között. A Qatar Airways Airbus A 320-asa naponta közlekedik a magyar és a horvát főváros között. A Dohából 12.15-kor érkező gép egy órát tölt Budapesten, majd továbbindul Zágrábba. Az 55 perces utat 55 perces forduló követi a zágrábi reptéren. Egy oda-vissza útra szóló jegy ára 58 800 forinttól indul, beleértve az adókat és illetékeket. Budapestről indulva az egyik legrövidebb út mostantól Dohán keresztül vezet például Kínába vagy Szingapúrba is.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.