BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét nagyot esett az építőipari termelés

Az idén augusztusban az építőipari termelés 5,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel korrigálva egyaránt, szezonálisan kiigazítva a termelés az előző havinál 5,3 százalékkal volt kisebb - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Az év első nyolc hónapjában a termelés összesen 7,0 százalékkal esett vissza 2011 azonos időszakához képest. A közlemény szerint a két építményfőcsoport közül az épületek építésének hosszú ideje tartó visszaesése augusztusban is folytatódott, 10,8 százalékkal maradt el az előző évitől, míg az egyéb építmények építése kismértékben, 1,0 százalékkal nőtt, ami a speciális szaképítés ágazat egyéb építményeken végzett munkáinak köszönhető.

Az idén júliusban az építőipar termelése 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, havi összevetésben 8,6 százalékkal nőtt.

Tavaly augusztusban éves bázison 12,6 százalékkal csökkent, havi szinten 6,1 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.