BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Telekom: 14 százalékos növekedés

A harmadik negyedévben 14,1 százalékkal, 19,02 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom Nyrt. adózott eredménye 2011 azonos időszakához viszonyítva - közölte a társaság csütörtök reggel.

A Magyar Telekom Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált beszámolója szerint a bevételek 1,3 százalékkal, 152,1 milliárd forintról 150,1 milliárd forintra mérséklődtek.

Az energiaszolgáltatásból származó bevételek jelentős növekedése, valamint a növekvő tévé-, mobilinternet- és okostelefon-értékesítések miatt növekvő mobilkészülék-értékesítés nem ellensúlyozta a vezetékes és mobil hangalapú, valamint a Rendszer Integrációs/IT bevételek csökkenését.

A harmadik negyedévben a működéshez kapcsolódó EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti profit) 5,4 százalékkal nőtt 2011 azonos időszakához képest, az EBITDA ráta 44,9 százalék volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.